Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Vasaris 2011  »
SePrAnTrKtPnŠe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Ketvirtadienis, 2024-03-28, 22:08
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2011 » Vasaris » 11 » Antrasis metalu atsiduodantis speigas
Antrasis metalu atsiduodantis speigas
22:24
Po 2010 metų "Metalinio Speigo" "Mito Brolija" ir šiais metais nutarė surengti antrąjį koncertą šiuo pavadinimu. Tai jau darosi kaip žiemos tradicija Panevėžio metalistų tarpe. Galbūt šis renginys vyks Panevėžyje kasmet? Galbūt tai taps festivaliu? Tai parodys ateitis. O dabar žvilgsnis į renginį.
Šis renginys, skirtingai nei praeitų metų, vyko po visų speigų ir piktų siautusių pūgų Lietuvoje. Renginiui pasirinkome vasario 4 dieną. Vieta buvo tas pats "Arena Pizza" rūsys. Kaip tik tą dieną grįžau iš Kauno. Susiruošęs nuėjau iki "Arena Pizza" rūsio anksčiau, nes tikėjausi padėti ruoštis koncertui, tačiau viskas buvo jau suruošta. Nuėjęs sužinojau, kad man teks stovėti prie durų ir įleidinėti žmones, atimant iš jų pinigus ir žymint juos. biggrin Per daug dėl to nesikrimtau: nuo durų pusės galėjau pakankamai gerai matyti sceną, tad nereikėjo baimintis, kad kažkuri grupė liks nepamatyta mano įstiklintų (akiniuotų) akių, be to gera atiminėti iš kitų pinigus (juokauju ;D). Žmonės rinkosi negausiai dar prieš 19 valandą, vėliau pradėjo eiti ir gausesniais būreliais. Koncertas turėjo prasidėti 19 valandą, bet kaip įprasta, kurį laiką vyko garso tikrinimo ir instrumentų derinimo procesas. Po šiokios dozės laukimo koncertas prasidėjo.
Pirmieji ant scenos užlipo black ir doom metalo skambesius maišantys "In Embero" iš Kauno. Jie atrodė elegantiški ir tuo pačiu purvini: vilkėjo baltais baltiniais, dėvėjo kaklaraiščius, skrybėles, o ant baltinių - "kraujo" dėmės... Jų apranga man šiek tiek kėlė asociacijas su depressive/suicidal black metalo atlikėjų įvaizdžiu. Pasigirdo pirmieji muzikos garsai. Jų muzikoje girdėjau ne vien black ir doom metalo, bet ir roko, bliuzo ir galbūt net džiazo elementų. Ši grupė su muzika tiesiog eksperimentavo, o tai, mano nuomone, yra pagirtina. "In Embero" naudojo ir ir netradicinių metalo muzikoje instrumentų - klarnetą ir violončelę. Taip pat dar vienas neįprastas grupės bruožas buvo du vokalai - vaikino ir, kas retoka tokio žanro muzikoje, merginos vokalas. Jų sumanymas į muziką įtraukti klarnetą, manau, yra tikrai originalus, tačiau nevykęs, neapgalvotas. Klarnetas tiesiog buvo labai nemalonus ausims, rėžte rėžė ausį ne vienam lankytojui. O ir merginos vokalas kartais buvo nepakenčiamas. Kartais atrodydavo, kad ji dainuodavo "pro šalį". Todėl ši grupė nesusilaukė didelio mano susidomėjimo tą vakarą. Klausant šios grupės susidarė toks įspūdis, kad jie per anksti veržiasi į sceną. Mano nuomone, jiems dar trūksta susigrojimo ir minčių, pavyzdžiui, kaip išspręsti klarneto panaudojimo metale galvosūkį. Ir šiaip tą vakarą ši grupė nederėjo prie koncerto visumos. Na bet neskubėkime teisti, juk šis koncertas buvo jiems pirmasis. Pagarba grupei už black ir doom metalo puoselėjimą ir už eksperimentavimus.
Antrieji scenoje pasirodė death metalą grojantys dar vieni kauniečiai "Crypts of Despair". Šios grupės pasirodymas pataisė koncertą. Šie kauniečiai pasirodė kur kas geriau. "Crypts of Despair" jau su pirmomis dainomis sugebėjo patraukti ne tik mano dėmesį. Iš jų instrumentų ir vokalisto gerklės gilumų sklido tikrai gero "defo" garsai. Jų muzika buvo su pakankamo brutalumo doze, energinga ir pikta. Šie "kavianskai" dainas sugrojo pakankamai techniškai ir užtikrintai. Labiausiai šioj grupėj mano ausims patiko vokalas: vokalistas tiesiog žaidė growl'u ir scream'u. Kadangi grupė girdėta pirmą kartą, nežinau nė vienos dainos, todėl nelabai jie įstrigo atmintyje. Įsidėmėjau tik tai, kad buvo atlikti grupių "Autopsy" ir "Obituary" koveriai. Nelabai turiu ką ir bepasakyti. Tik tai, kad "Crypts of Despair" sugrąžino viltį, kad koncertas nenueis perniek. Jie buvo lyg antroji įžanga į "Metalinį Speigą II". Mano ausys prarijo jų muziką ir suvirškino tikrai gardžiai. Belieka jiems palinkėti sėkmės tolimesniam kūrybiniam kely.
Tretieji ant scenos pasiryžę skleisti smurto kupiną metalo skambesį užlipo šiauliečiai "trešeriai-deferiai" "Guided Violence". Šie "smurtininkai" užkūrė tikrą pirtį. Jie buvo ta grupė, kuri tą vakarą dar labiau padidino įtampą rūsio atmosferoje. Ši grupė man buvo taip pat nepažįstama. Buvau girdėjęs tik jų dainos "Shitpit" įrašą, kuris man patiko ir paliko teigiamą nuomonę apie grupę, todėl dar gerokai prieš koncertą norėjau juos išvysti gyvai. "Guided Violence" driokstelėjo gero, energingo ir greito thrash'o. Buvo sugrota ir man patinkanti daina "Shitpit". Grojant jiems šią dainą vos atsispyriau pagundai nueiti prie scenos ir kaip reikiant pasiausti. Pasirodymo pabaigoje vokalistas visa gerkle užtraukė visiems gerai žinomą himną apie lytinį organą "Bybis raibas". Jau tada ir aš stovėdamas prie durų visa gerkle plyšavau. Dar ir dabar mintyse skamba: "Bybis... Bybis raibas... Oo - oo - o.. Bybis raibas..." Šiauliečiai man tą vakarą labiausiai patiko. Jie žinojo, ką daro. Tiek muzikantai, tiek vokalistas atliko savo darbą labai gerai. Jie koncertui atnešė dar geresnės nuotaikos. Šaunuoliai! Thrash 'till death!
Ketvirtieji pasirodė jau kultine grupe Panevėžyje tapę vietiniai "Rencor", grojantys grindcore ir death metalo mišinį. Tai buvo penktasis mano matytas jų pasirodymas scenoje. Klausite, ar nepabodo jie? Taip, šiek tiek pabodo.:) Tačiau kaskart užlipę ant scenos jie vis kitokie. Neseniai šioje grupėje įvyko pokyčiai - pasikeitė bosistas (Donatą pakeitė Žilvinas). Tačiau šie pokyčiai grupei nepadarė žalos, kaip mačiau. Naujas narys į grupę įnešė geros nuotaikos ir daugiau bendravimo su publika. Šį kartą spjoviau ant tų durų (aišku ne tiesiogine prasme spjoviau:D) ir nuėjau prie scenos. Juk reikia palaikyti savus. "Rencor" kaip visada sprogo brutaliu skambesiu. Jiems grojant, prasidėjo "pogas". Na ką, ir Vyga sumąstė veltis į šį reikalą.:D Nėriau, kaip lydys į šėlstančią žmonių jūrą. Trenkiausi į vieną, antrą, trečią, vieną stumtelėjau, paskui trenkiausi vėl į vieną, kitą ir tik staiga grindys dingo iš po kojų.:D Grindys šlapios buvo... Drėbiausi ant žemės nė nesupratęs, kas įvyko.:D Užsigavau sėdynę, dar ir dabar truputį skauda. Nepaisant to, panevėžiečių pasirodymas man patiko. Tą vakarą šie vyriokai sugrojo savo senas dainas, keletą koverių ir nepagailėjo naujų dainų iš būsimo albumo, kuris yra jau įrašinėjamas (reklama;D). Nėra ką daugiau pridurti. "Rencor" buvo puikūs.
Po visų brutalumų renginio pabaiga buvo melodingesnė. Šiais metais "Mito Brolija" pakvietė ir svečius iš netolimojo užsienio. Taigi, paskutinieji buvo melodic death metal grupė iš Estijos "Ceremonial Perfection". Jie pas mus atvyko grįždami į Estiją iš debiutinio albumo pristatymo turo po Europą. "Metaliniame Speige II" jie taip pat pristatė savo naująjį albumą "Alone In The End". Koncerto metu buvo galima įsigyti šių CD ir atributikos (ženkliukai, marškinėliai ir taip toliau). Prasidėjus jų pasirodymui ant scenos mačiau labai jaunus vaikinukus, todėl buvo kilę abejonių dėl jų sugebėjimų, tačiau abejonės vėliau buvo negailestingai išardytos kokybiško ir gero melodingojo death metalo skambesio. Mane nustebino grupės vokalistas - mažo ūgio, labai jaunai atrodantis ilgaplaukis vaikinukas (būčiau suabejojęs ar jis pilnametis). Vos šitas mažas vaikinukas prasižiojo iš jo gerklės pasklido geras ir švarus scream'as, būdingas melodingam "defui". Nors buvo likę nedaug žmonių per jų pasirodymą, jie sąžiningai atliko savo darbą. Muzikantai neatsiliko nuo vokalisto - sugrojo profesionaliai. Melodingi gitarų rifai pynėsi su greitais. Jų muzika man priminė dabartinių "Arch Enemy" ir "Lamb of God" mišinį. Taip pat man patiko vaizdas scenoje: jie jautėsi labai laisvai, tryško energija, nors atvykę atrodė pavargę, vokalistas rodė pakankamai nemažai dėmesio publikai - jis buvo nulipęs nuo scenos ir įsimaišęs tarp pirmosios eilutės žiūrovų, žvilgsnis ir atitinkami gestai taip pat rodė bendravimą su publika (tai buvo ne fakas, jeigu ką:D). Estai tą vakarą turėjo būti vakaro "vinimi". O ar jums jie buvo tokie, jums spręsti. Mano nuomone, jie puikiai atliko savo dainas. Esu dėkingas už kokybiško melodic death metal dozę. Šaunuoliai, broliai estai! Tänu!
Taigi, antrasis "Metalinis Speigas", manau, buvo šiek tiek geresnis nei praeitų metų. Renginio pliusai - geras ir kokybiškas garsas, negirdėtų grupių muzikinis meniu (išskyrus "Rencor" :D), įvairių metalo žanrų muzikinė programa (buvo doom, black, thrash, death metalo, grindcore), svečiai iš užsienio, gera nuotaika, 4 grupės iš 5 trykštančios energija, pakankamas lankytojų skaičius. Minusai - pirmosios grupės pasirodymas (prašau, neįsižeisti grupės narių, tai tik mano nuomonė), pusės lankytojų pasyvumas koncerto metu, žavios, tačiau susiraukusios pardavėjos už bufeto.:D Šis koncertas, manau, didelių minusų neturėjo. Viskas daugmaž buvo puiku. Tad linkime ramybės visiems, kuriam laikui. Galbūt "Metalinis Speigas" grįš ir sudrebins Panevėžį vėl ir kitais metais. wink
Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 1168 | Parašė: Vyga | Tags: Mito Brolija, Metalinis Speigas | Reitingas: 4.0/1 |
Iš viso komentarų: 6
5 BlackLight  
0
Matai,parašiau bet kokią nesąmonę,o tu ją priėmei kaip sau. Juk šis nusišnekėjimas gali būti lygiai tiek pat skirtas ir Rolandui. smile Neturėjau ką parašyti tad ir suskėliau nesąmonę. biggrin Beje,kur foto kokia prie straipsnio?:)

4 mesuzalu69  
0
Aj tai žinai, Salvei tik alus galvoj biggrin

„Mane nustebino grupės vokalistas - mažo ūgio, labai jaunai atrodantis ilgaplaukis vaikinukas (būčiau suabejojęs ar jis pilnametis)“

Jo, su tuo tai geras buvo biggrin Iš pradžių kai Ceremonial Perfection muzikantai laukė garsątikrio ant scenos, jis sėdėjo prie garsisto, tai maniau, kad čia šiaip kažkoks jų pagalbininkas, padedantis susinešt aparatą ir instrumentus biggrin Visai nepanašus į vokalistą buvo biggrin


6 Vyga  
0
Jo, ir man jis kaip pagalbininkas pasirodė. biggrin

3 Vyga  
0
Gerai gerai gudragalviai. biggrin Aš girdėjau tik klarnetą. biggrin Toliau praklausiau kažkaip. biggrin Violončelė dažnai naudojama, bet nėra tradicinis instrumentas metale vistiek. smile O kodėl mažiau gert, Salvijau? smile Nesupratau jūsų minties, ponaiti. smile Tą vakarą ir taip mažai gėriau. biggrin

2 BlackLight  
0
Mažiau gerk. smile

1 mesuzalu69  
0
„"In Embero" naudojo ir ir netradicinių metalo muzikoje instrumentų - klarnetą ir violončelę.“

Na violančelė gal ir netradicinis, bet gana dažnai naudojamas instrumentas. O In Embero grojo ne tik klarnetu bet ir fleita smile



Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]