Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Rugsėjis 2009  »
SePrAnTrKtPnŠe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Šeštadienis, 2024-04-20, 11:23
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2009 » Rugsėjis » 8 » Demoniška vaikystė
Demoniška vaikystė
20:42
Kapinėse kryžius vartančios, kapus trypiančios ir ant jų besišlapinančios trys nepilnametės šliundros eilinį kartą apnuogino supuvusią vaikystę Marijos žemėje. Kas nuo to pasikeis?

Gal tėvai pagaliau įgys daugiau teisių nei jų turi vaikai ir galės savo atžalas deramai sudrausti? Galbūt atsakingos institucijos pagaliau imsis ryžtingų priemonių prieš tėvus, nesirūpinančius vaikais? Gal bus pasirūpinta tinkamu vaikų užimtumu ir pavyks pažaboti bujojantį nepilnamečių nusikalstamumą? Vargu. Užtat politikai nepraleis progos pamalti liežuviais ir susigraibyti pigių reitingo taškų.

Po Lietuvą sukrėtusio nepilnamečių vandalizmo akto iš aukštų šalies valdžios sluoksnių netruko pasigirsti vertinimai, kad šis makabriškas incidentas – tos pačios valdžios nuosekliai vykdomo švietimo sistemos naikinimo pasekmė. Kritika savo adresu? Nė velnio. Dėl mažinamų pedagogų atlyginimų ir masiškai uždarinėjamų mokyklų vieni politikai kaltę verčia kitiems. Tik ne sau.

Trijų nepilnamečių šėlsmas kapinėse – toli gražu ne pirmas „vaikiškas" nusikaltimas Lietuvoje.  Štai, toks kaunietis Kolia dar neturėjo nė 14-os metų, o jau spėjo nužudyti dvi moteris. Būdamas 11-os jis lazda užmušė kaimynę, 13-os – atėmė gyvybę vienišai pensininkei. Marijos žemėje už nužudymą baudžiamoji atsakomybė gresia tik sulaukus keturiolikos metų, todėl jaunesni paaugliai gali žudyti nebaudžiami. Arba net prisiimti kaltę dėl suaugusiųjų įvykdytų žmogžudysčių.

Pernai du keturiolikmečiai ir du šešiolikmečiai apleistame pastate buvusio Palangos kempingo teritorijoje be jokios priežasties suspardė ir sumušė lovoje gulintį benamį. Šis, vežamas į ligoninę, mirė. Nuo alkoholio apsvaigęs penkiolikmetis Švenčionių rajono gyventojas užpernai išžagino ir nužudė dvigubai vyresnę moterį. Ir tai – nei pradžia, nei pabaiga.

Nusikaltimus įvykdžiusius pienburnius nuo visuomenės saugo netgi įstatymo raidė. Žiniasklaida neturi teisės paviešinti jaunųjų žudikų vardų, pavardžių, fotografijų. Nes taip bus pažeistos šių vaikučių teisės. O jie ar nepažeidė kitų žmonių teisės gyventi?

Nepilnamečiai siautėja, nes jiems viskas galima. Jie turi kur kas daugiau teisių, negu pareigų. Kaip, beje, ir užaugę nusikaltėliai. Užaugę iš tų pačių vaikų, kuriems, vaikystėje prasikaltus, tebuvo galima pagrūmoti pirštu. Kurie į tokį pagrūmojimą drąsiai atkišdavo kitą pirštą. Vidurinį. Nes žinodavo, kad joks suaugęs jų net paliesti negali. O jei vis tik palies – turės aiškintis teisme. Kaip tas tėvas, savo nepilnametės atžalos bendraamžį skriaudiką nusivežęs į karjerą ir liepęs mažajam chuliganui kastis sau duobę. Kokią alternatyvą skriaudžiamos atžalos tėvui galėjo pasiūlyti valstybė? Valstybė tik droviai tylėjo, nes sutramdyti nepilnametį chuliganą buvo bejėgė. Užtat iškart ėmėsi tramdyti tėvą, kai šis chuliganą nubaudė pats.

Šiandieniniai vaikai žino, kad bet kurį suaugusįjį – tėvą, motiną ar mokytoją – bet kada gali apskųsti vaikų teisėms ar kitoms institucijoms. Ausyse skamba vienos pedagogės pasakojimas apie nevykusį bandymą sudrausminti įžūlų moksleivį. Į drausminančią pastabą išsišokėlis atsakė cinišku grasinimu iššokti pro klasės langą iš antro aukšto.

„Aš tik koją susilaužysiu, pavaikščiosiu su gipsu ir pagysiu,- rėžė septintokas mokytojai.- Bet tave taip užtampys... Ir darbo turbūt neteksi".
Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 789 | Parašė: Kempas | Reitingas: 3.5/2 |
Iš viso komentarų: 2
2 Vyga  
0
Išrėžė tiesą. Geras ir įdomus rašinys.

1 Luxanthropy  
0
Ot kas darosi Marijos zemej...


Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]