Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Gegužė 2011  »
SePrAnTrKtPnŠe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Šeštadienis, 2024-04-20, 01:34
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2011 » Gegužė » 12 » N-tasis "Muzikinis Rūsys" ir dar vienas mažas žingsnelis "Mito Brolijai"
N-tasis "Muzikinis Rūsys" ir dar vienas mažas žingsnelis "Mito Brolijai"
09:35
Esu buvęs jau ne viename "Muzikinio Rūsio" koncerte, tačiau dar nė vieno neaprašiau. Kodėl? Tiesiog tingėjau ir nemačiau reikalo aprašyti juos. Na bet šį kartą kai kas privertė aprašyti gegužės 6-sios koncertą. Mat šis "Muzikinio Rūsio" koncertas yra gan svarbus "Mito Brolijai", nes šiame koncerte debiutavo brolijos įkūrėjas Salvijus su grupe "The Last Puff". Na bet apie viską po truputį ir nuosekliai.
Į koncertą pakliuvau su ne itin gera nuotaika. Koncertas, kaip įprasta, vėlavo, tačiau ne tiek ir daug. Pradžią savo nuobodžiomis šnekomis paskelbė vedėjai Audrius ir Dovaras.
Pirmieji scenoje pasirodė vietiniai jaunikliai "Amunicija". Tai grupė grojanti kažką tarp heavy metal ir hard rock muzikos. Juos jau buvau matęs viename iš "Muzikinio Rūsio" koncertų. Praeitą kartą jie man nepatiko, nes ausis erzino vokalas. Tačiau šį kartą ši grupė buvo padariusi šiokią tokią pažangą - grupės muzikantai grojo kur kas geriau, taip pat vokalas, nors dar vis įkirus, tačiau jau buvo šiek tiek mielesnis ausiai. Kadangi vokalistas yra dar paauglys (kaip ir kiti nariai, išskyrus būgnininką) jo balsas, manau, erzina dėl brendimo metu vykstančios balso mutacijos, tačiau ateityje, lavinant balsą ir toliau, bus žymiai mieliau klausyti. Nors ir stebėjau jų pasirodymą, tačiau įspūdžio vėl gi nepaliko, neįsiminiau nė vienos jų dainos. Pamenu tik tai, kad buvo atliktas kažkoks "Metallica" koveris.
Antrieji ant scenos užsiropštė "The Last Puff". Ši grupė dar visai šviežia, grojanti kažką artimo stoner metal muzikai. Šie ekstremalai po vos kelių savaičių repeticijų išdrįso ropštis ant scenos. Taip, tą vakarą buvo jų debiutinis pasirodymas. Vokalistas Salvijus į publiką prakalbo užkimusiu balsu, ir tada pagalvojau, kad gali prastai baigtis šis jų pasirodymas. Tačiau likau nustebintas. "The Last Puff" kaip pirmą kartą ant scenos (aišku ne visi nariai pirmą kartą ant scenos) pasirodė gerai. Buvo atliktas grupės "Kyuss" dainos "Green Machine" koveris, kuris labai gerai susiklausė ir pakėlė nuotaiką. Taip pat buvo atliktos ir jų pačių kelios dainos. Iš viso jie šiam vakarui buvo paruošę keturias dainas. Jie koncertui įnešė daugiau energijos ir geros nuotaikos. Mano nuomone, "The Last Puff" debiutas pavyko. Vokalistas, nors ir buvo užkimęs, sugebėjo susitvarkyti su tuo, o muzikantai taip pat gan neblogai atliko savo darbą. Ir taip manau ne aš vienas. Po jų pasirodymo girdėjau keletą pasisakymų, kad buvę kur kas geriau nei tikėtasi. Šaunuoliai!
Treti koncertą tęsė grupė "Juodvarnis" iš Dusetų, grojantys pagoniškos tematikos heavy metal (anksčiau jie vadinosi "Rotary Pump", vėliau pakeitė pavadinimą dėl lietuviškų dainų tekstų). Šią grupę taip pat buvau matęs praeitam "Muzikinio Rūsio" koncerte. Tada jie gavo mano simpatiją. Ir šį kartą jie taip pat puikiai pasirodė. Jie tvojo gero ir energingo sunkiojo metalo. Sunkiajam metalui būdingas vokalas ir skambesys sukūrė puikią atmosferą. O dainos "1410" ir legendiniai "Margi sakalai" tapo mano favoritais. Šias dainas dainavau kartu su jais. Grupės didžiausias pliusas - tai pagoniška, folklorinė dainų tematika. O tai man labai patinka. Jie buvo viena iš labiausiai patikusių to vakaro koncerto grupių.
Ketvirti scenoje pasirodė panevėžiečiai, nu-metal atlikėjai, "Muzikinio Rūsio" šeimininkai - "XIII Fortas" (jie pasirodo kiekviename "Muzikiniame Rūsyje"). Ši grupė jau buvo matyta du kartus ir šį, trečiąjį kartą, jie suteikė man nuobodulio dozę. "XIII Forto" nelabai mėgstu vien dėl jų sumanymo sujungti repą su metalu. Na bet tai jų pasirinkimas ir turiu gerbti, toleruoti jį. Įspūdžio šio grupė nepaliko. Jie mano akimis pasirodė kaip garbėtroškos. Mat jų pasirodymas buvo per ilgas. Be to sau nepagailėjo apšvietimo (tiesiog akinte akino prožektoriai). Apie šią grupę galiu pasakyti tik tiek, kad jie jau nemažai pažengę savo stiliuje. Kaip visada jie didžiajai publikos daliai patiko.
Penktieji buvo šiauliečiai alternative/indie rock grupė "Outsiders". Ši grupė susikūrė taip pat ne per seniausiai, 2010 metų lapkritį. Jų viso pasirodymo nemačiau, nes taip pat nesudomino. Paklausęs keletą dainų kažkur bludinėjau (ar tai lauke, ar tai foje - nepamenu). Todėl apie šią grupę negaliu nieko pasakyti.
Koncertas artėjo į pabaigą ir prieš paskutiniai sceną perėmė kauniečiai modernaus metalo atlikėjai "Sound Injected". Šios grupės net nemačiau. Su Salvijum ir dar keliais asmenimis kambarėlyje gėrėme arbatą (Taip, gėrėme arbatą!;D) ir klausėme kauniečių pro praviras duris. Arbatos gurkšnius ir modernaus metalo garsus, sklindančius nuo scenos, lydėjo mūsų diskusijos, į ką panašus "Sound Injected" vokalisto balsas. Šios diskusijos variantai buvo "Nickelback", "Killswitch Engage", "Deftones" ir dar kažkas. Taip prakalbėjome visą pasirodymą.
Na ir pagaliau atėjo laikas ilgai lauktai koncerto pabaigai, nes koncertą užbaigti turėjo ne kas kitas, kaip melodic death metal grupė "Mandragora" iš sostinės. Jie neseniai išleido naują albumą "Carnal Cage". Todėl jų pasirodymas buvo skirtas šiam albumui pristatyti. Dauguma sugrotų dainų buvo nežinomos. Tačiau jie neužmiršo publikos palepinti ir senomis dainomis, pavyzdžiui, "Confession". Publikos buvo likę nedaug: išliko tik stipriausieji, o gal tiesiog visus vaikus mamos išsiuntė namo. "Mandragora" buvo vakaro vinis. Jau kaip kalė, tai kalė. Jų pasirodymas buvo labai profesionalus. Juk šiai grupei jau berods 13 metų. Vokalas ir muzika buvo puikūs. Jiems grojant, tie kas buvo pagauti karščio bangos, šokinėjo nuo scenos į likusią minią, poginosi. Besibaigiant pasirodymui vokalistas Arvydas rankų mostais sukvietė prie scenos labiausiai šėlusius ir pats šoko nuo scenos į juos. Jis buvo nešamas ant rankų, kaip koks dievas, (Arvydas buvo ištiesęs rankas į šonus - kaip nukryžiuotasis) vos ne per visą salę. Parneštas į sceną vokalistas prisijungė prie grupės ir užbaigė koncertą pakartojimu. Jie buvo nuostabūs.
Šis "Muzikinis Rūsys" buvo gan vykęs. Iš septynių grupių patiko dvi - "Juodvarnis" ir "Mandragora". Šios grupės, manau, buvo koncerto pliusai. Prie šių pliusų galima priskirti ir apšvietimą, garsą - jie buvo taip pat geri. Minusais tapo "XIII Forto" per ilgas pasirodymas, kuris tiesiog pabodo, taip pat tai, kad didžioji publikos dalis buvo vaikai. Be to pasigedau alaus. biggrin O šiaip viskas buvo pakankamai gerai. Svarbiausia buvo palaikyti "brolį" Salvijų ir "The Last Puff".
Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 861 | Parašė: Vyga | Tags: Muzikinis rūsys, The Last Puff | Reitingas: 5.0/2 |
Iš viso komentarų: 2
1 BlackLight  
0
Na,blyn ir skeliai. smile

2 Vyga  
0
Šį kartą geriau sekėsi rašyt, nei apie Hard Arenos koncertą. smile happy


Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]