Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Liepa 2010  »
SePrAnTrKtPnŠe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Šeštadienis, 2024-04-20, 14:11
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2010 » Liepa » 12 » Panevėžyje buvo praverti Hemus vartai
Panevėžyje buvo praverti Hemus vartai
21:52
Pasklido po Panevėžį žinia, kad miestas bus drebinamas ne tik roko, metalo, bet ir džiazo garsų. Taigi, ta proga muzikos prekių salono „Hemus" darbuotojai ir „Mito Brolija" susirinko Smėlynės gatvės 2 kiemelyje. Dieną prieš koncertą buvo pradėtas kiemelio paruošimas koncertui. Paruošiamųjų darbų didžiausia priešė buvo be galo kaitri saulė. Na bet ši priešė nesutrukdė atlikti visko, kas buvo suplanuota: atlaikėm karštus saulės spindulių botagus.
Išaušo liepos 10-oji diena – „Hemus vartų" atidarymo diena. Iš ryto dar vis plušome prie paruošiamųjų darbų. Darbai buvo baigti laiku. Maždaug po 16 valandos pradėjo aplinkui sukiotis lankytojai. Koncertą buvo planuojama pradėti 17 valandą, tačiau grupių soundcheck‘as užsitesė maždaug 30-40 minučių. Bet tai niekis, juk lankytojai turėjo daugiau laiko atkeliaut į šį kiemelį. Įeinantys pro vartus turėjo galimybę paaukoti pinigines aukas muzikai. Žmonės neliko abejingi ir paaukojo, kas kiek galėjo ir norėjo, todėl labai dėkojame už geraširdiškumą gerai muzikai paremti. O kad koncerto lankytojai būtų saugūs, į renginį atvyko keletas baikerių iš „Iron X" (renginio plieniniai angelai sargai). Pagaliau baigėsi grupių soundcheck‘as ir koncertas prasidėjo.
Pirmieji ant scenos užlipo ir „Hemus vartus" atvėrė panevėžiečiai „Acoustic Band", grojantys smooth jazz. Šios grupės nebuvau girdėjęs iki tol. Ir, kaip pirmą kartą juos išgirdusiam, galiu pasakyti, kad neblogas jų tas džiazas. Mano nuomone, jie buvo visai gera pradžia koncertui. Jų muzika ne sunki ir gan įdomi, todėl lankytojų ausų, kaulų ir raumenų apšilimui tikrai tiko.
Antroji ant scenos užlipo TV šou „2 minutės šlovės" dalyvė iš Pasvalio Erika Rodžiūtė. Ji surengė šou su būgnais ir keistai apsirengusiomis šokėjomis. Erikos šou buvo... Na gerai, širdis neleidžia meluot. Mano nuomone, Erika buvo koncerto error‘as. Ji tiesiog nesiderino šiame koncerte su visuma. Iš lankytojų, kiek mačiau, ji susidomėjimo nesulaukė. Kaip sakoma „vartotojų tiesa" ar kažkas panašaus. Gal ir būgnais ji neblogai groja, bet tikrai nieko įspūdingo neparodė. Ir už ką ji gavo tas 2 minutes šlovės..?
Tretieji ant scenos įžingsniavo blues rock grupė iš Pasvalio „Plentas". Kad tokia grupė egzistuoja žinojau, bet jų dainų taip pat neteko girdėti. Pirmasis „Plento" garsų potyris buvo būtent tą vakarą. Ir mane jie nustebino. Tiesą pasakius, iš jų nesitikėjau kažko įdomaus išgirsti, tačiau jų bliuzovas rokelis visai mielai susiklausė. „Plento" muzikos garsai privertė mane suklusti, o vėliau ir pašokinėti, linksėti gaudant ritmą. Mano ausys labai mielai suvirškino jų dainas. Šie vyrai žino, ką daro.Todėl nykštys į viršų „Plentui"!
Ketvirtieji ant scenos užlipo sunkiojo roko grupė „Bad X Blend" iš Panevėžio. Ši grupė jau buvo matyta „Hard Arenoj". Kaip ir praeitą kartą man jie visai patiko. Jų energinga muzika, manau, šį kartą truputį buvo prislogus. Jie sugrojo senas žinomas roko dainas bei berods keletą savo gabalų. Vienintelis grupės minusas, tai vokalisto žvilgsnis į dainų tekstų lapus. Tie lapai daugiau dėmesio sulaukė, nei klausytojai. Šiai grupei trūko kontakto su klausytojais.
Penktieji ant scenos užsiropštė sunkiojo roko grupė „Night" iš Panevėžio. Šie naktibaldos užkūrė neblogą pirtį. Jiems pradėjus groti prie scenos akimirksniu sugūžėjo pulkas žmonių. „Night" muzika tiesiog užvaldė klausytojus ir tada prasidėjo pogas. Ši grupė jau buvo man matyta sausį vykusiame „Metaliniame speige", todėl žinojau ko tikėtis iš jų. Ir šį kartą jie manęs nenuvylė. Jų muzika buvo puikus energijos užtaisas, privertęs kartu uždainuoti žinomas dainų eilutes ir pamankštinti kaklo ir sprando raumenis. Manau, šiame renginyje „Night" pasirodymas buvo tartum linija, kuri atskyrė lengvesnę muziką nuo sunkesnės. Ši grupė buvo viena iš labiausiai patikusių tą vakarą. Tiek dainų atlikimas, tiek kontaktas su klausytojais buvo geras. Todėl keliu dar vieną nykštį į viršų naktibaldoms „Night"!
Atėjo eilė šeštiesiems socialinio roko grupei „Dalyvis" iš Šiaulių. Ši grupė taip pat nebuvo girdėta. Pirmosios „Dalyvio" dainos man nepaliko visiškai jokio susidomėjimo ar nuostabos. Nors, kaip mačiau, buvo klausytojų, kuriems jie patiko. Ši grupė man tik kėlė šypseną, nes jų dainų tekstai buvo kvaili ir juokingi. Bet jie vis tiek sugebėjo išlaikyti jau vyravusią nuotaiką, o gal ir net ją pakelti. Tą vakarą įstrigo galvoje jų viena daina, kurios pavadinimo nežinau, tačiau priedainis buvo toks: „Kaip tu dabar jauties? Aišku... Šūdinai puikiai..." Ši citata, manau, viską pasako apie grupę. Per šią dainą atlėkėm prie scenos ir kartu rėkėm „...šūdinai puikiai!". O paskui iš „Dalyvio" šiaip ne taip pavyko išpešti šios dainos pakartojimą, kuri dar linksmiau susiklausė toliau rėkaujant „...šūdinai puikiai!” Didžiausi grupės minusai – vokalisto žvilgsnis į tekstų lapus ir kvaili dainų tekstai, o šiaip jie buvo visai nieko. Manau, ši grupė nėra verta labai didelio dėmesio, ji tiesiog yra šūdinai puiki grupė, kuri praskaidrino man nuotaiką savo humoru.
Priešpaskutiniai ant scenos užsiropštė progressive/death metal grupė „Rencor” iš Panevėžio. Ši grupė man žinoma, todėl žinojau kokį pragarą jie gali sukurti. Jiems grojant iš visų jėgų kratėm galvas. Šie „progresyvieji mirtininkai” tvojo kaip reikiant. „Rencor” klausytojams pateikė siurprizų – buvo sugroti ne tik senieji jų kūriniai, bet ir naujieji dar negirdėti kūriniai. Didžiausias man siurprizas buvo grupės „Venom” koveris „Countess Bathory”. Ir galiu tvirtai teigti, kad šį koverį jiems pavyko padaryti gerai. Mano nuomone, šie „mirtininkai” vis labiau tobulėja, o tai yra didžiausias pliusas. Keliu metalo ženklą į viršų „Rencor’ams”!
Paskutinieji koncerto dalyviai uždarantys „Hemus vartus" buvo nu-metal grupė „Forward" iš Šiaulių. „Forward" buvo dar viena man nežinoma grupė iki to vakaro. Kadangi su „naujuoju metalu" nelabai draugauju, todėl jie man nepatiko. Jie kažkuo man priminė į „Deftones" ir dar kažkieno hibridą. Buvo energijos, buvo triukšmo, buvo rėkimo, buvo kontaktas su žmonėmis, tačiau kažko pasigedau iš jų. Ši grupė man nepaliko jokio įspūdžio. Galiu pasakyti tik tai, kad jie vis dėlto tiko koncerto uždarymui.
Taigi, mano nuomone, „Hemus vartai" buvo neblogas koncertas. Čia mes jautėmės saugūs, troškulį malšinom skaniu „Kanapinio" alumi, buvo ir čeburekų, šašlykų, buvo pateiktas įvairus muzikinis meniu muzikos išalkusioms ausims. Vis dėlto iš to vakaro grupių išskirčiau „Night", „Rencor" ir galbūt dar „Plentą". Jie man labiausiai patiko šiam koncerte. Nors į koncertą susirinko mažai žmonių, tačiau vakaras praėjo linksmai ir tikiuosi ne man vienam.

Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 1114 | Parašė: Vyga | Tags: Mito Brolija, Hemus vartai | Reitingas: 4.5/4 |
Iš viso komentarų: 9
9 Attagmanerral  
0
Make $1,000's Weekly with a Health Internet Business of Your Very Own

Now get a complete fully-operational "Health eBiz" in a box!

This amazing site:

* Closes sales automatically for you!

* Has a complete electronic sales manager that makes all upsells for you!

* Collects subscribers and leads automatically!

* Contains a complete "health e-Mall!"

* Contains up to 90 additional income streams!

* Contains several powerful videos!

Has a "live" spokesmodel that walks out onto your visitors' screens and closes up to 396% MORE sales for you!

Includes complete professional set-up by Expert Web Development & Programming Team!

This NEW "Health Biz In a Box" complete and fully-operational website allows you to make all the cash you want from a fully-operational automatic cash-generating web business!

Read how it works here:

=> http://www.home-businessreviews.com/Turnkey-Affiliate-Websites.html

But rumor has it there may be a ceiling on the number of these Internet "health-biz" sites being given out in order to avoid everyone having one and risking market saturation.

Join the ranks of these people above and read how it works by going to:

=> http://www.home-businessreviews.com/Turnkey-Affiliate-Websites.html

7 Prlp  
0
Graži gotė nuotraukoj =^.^=
meow.

8 Vyga  
0
Graži, bet ne tavo. biggrin Ir ne mano. biggrin

6 BlackLight  
0
MesUžAlų teisus. smile

4 mesuzalu3474  
0
Koncertas vėlavo ne dėl garsatikrio, o dėl to, jog vėlavo vienas Acoustic Band narys.

5 Vyga  
0
Na man sakė, kad dėl souncheck'o vėlavo, tai taip ir parašiau. Ai, koks skirtumas - faktas, kad vėlavo. smile

3 BlackLight  
0
Gera rašliava.:)

1 Ignas_  
0
Vyga da best!

2 Vyga  
0


Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]