Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Spalis 2012  »
SePrAnTrKtPnŠe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Ketvirtadienis, 2024-04-25, 03:49
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2012 » Spalis » 3 » Prisiminkime "Metalinį Speigą III"
Prisiminkime "Metalinį Speigą III"
20:32
Į Lietuvą šiais metais žiema atėjo vangokai. Kartais atrodė, kad žiemos taip ir nesulauksim. Tačiau ji, nors ir iš pradžių buvusi apgaulinga, po visų žiemos švenčių pradėjo rodyti savo tikrąjį veidą: vis pasniguriuodavo, šiek tiek pašaldavo. Ir tik tą savaitę, kada turėjo įvykti „Metalinis Speigas III“, šalį sustingdė pats tikriausias speigas. Tartum pati žiema buvo šio renginio palydovė.
Išaušus vasario 4-osios rytuj „mito broliai“ sukruto ir pradėjo ruoštis šiam koncertui. Tačiau dienos pradžia buvo nesėkminga. Norėjome sutaupyti laiką gabenant instrumentus ir įrangą į įvyksiančio koncerto vietą, todėl reikėjo dviejų automobilių. Antruoju automobiliu turėjo būti mano golfas, bet šalčiai jį pakirto. Dieną pradėjome bandymais užkurti mano golfuką. Nepadėjo nei „krokodilai“, nei bandymas užkurti tempiant „buksyru“. Tad teko apsiriboti tik Rolando automobiliu, todėl visos įrangos suvežimas užėmė nemažai laiko. Vėlavome pagal savo nustatytą grafiką, vis dar persekiojo nesėkmės, kurias palydėdavo šūksmas „Byyybis!“. Juokavome, kad šis keiksmažodis taps koncerto šūkiu. Pagaliau vargais negalais įranga buvo suvežta į vietą. Keli iš mūsų jau galėjo atsipūsti. Liko tik viską sujungti, sutikrinti, sureguliuoti.
Mūsų pačių nuostabai, spėjome viską paruošti. Renginys šiek tiek vėlavo, tačiau jau ne dėl mūsų kaltės. Baiminomės, kad šis koncertas nepasiseks dėl mažo lankytojų skaičiaus, juk už durų miestą vis labiau kaustė šaltis. O žmonėms kur kas maloniau laikyti savo sėdynes šiltuose krėsluose namuose, negu leisti jai nušalti. Bet viskas įvyko atvirkščiai – susirinko pakankamas skaičius žmonių, buvo lankytojų net iš kitų miestų ir miestelių. Šaltis nesustabdė metalinio skambesio ištroškusių žmonių. Pagaliau šių žmonių ausis pasiekė pirmieji akordai – koncertas prasidėjo.
Pirmieji lankytojų dėmesio sulaukė panevėžiečiai „Bad X Blend“. Ši grupė ne taip ir seniai pakeitė vokalistą į merginą. Aišku, ši mergina į grupę įnešė naujų vėjų. Pirmiausia, grupė scenoje, mano nuomone, geriau atrodo, nes ankstesnis vokalistas dainuodavo dainas iš lapų. Dabar lapai „nebebado“ akių, atsirado daugiau bendravimo su publika ir gyvumo scenoje. Taip pat jaučiasi, kad nauja narė, galbūt, šiek tiek pakeitė pačią grupės muziką: anksčiau buvo grojamas senosios mokyklos sunkusis rokas, tačiau dabar senoji mokykla maišosi su tam tikra alternatyva, darosi kažkiek modernesnė. Matosi, kad grupė bando rasti kompromisą muzikos atžvilgiu – sugrojamos tiek senosios mokyklos dainos, tiek naujesnės, alternatyvesnį skambesį turinčios dainos. Teigti, kad naujas grupės balsas yra geresnis ir stipresnis už „ex-balsą“, būtų per drąsu, juk buvęs vokalistas turėjo daugiau patirties šiame reikale. Tačiau ir dabartinis vokalas, nors ir jaunas, yra pakankamai stiprus. O kad ji neužriestų savo nosytės - buvo viena kita vieta dainose, kur šiek tiek nusidainuota, tačiau tai niekis. Jai dar reikia padirbėti, pasistiebti. Patys „Bad X Blend“ muzikantai šiame koncerte, kaip visada, atliko savo darbą tvarkingai ir gerai. Kaip visada ši grupė pateikė nemažai koverių ir keletą savo dainų. Trumpiau pasakius, „Metalinio Speigo III“ pradžia buvo pakankamai nebloga.
Toliau renginį tęsė Panevėžio sunkiojo roko veteranai „Night“. Ši grupė jau matyta ir aprašyta tiek kartų, kad jau sunku ką ir beparašyti apie juos. Jie, kaip visada, koncertams duoda papildomos tikrojo sunkiojo roko dozės, energijos – ne išimtis ir šis koncertas. Labai smagu, kad ši grupė pagaliau pajudėjo šiek tiek į priekį, nebestovi vietoje: klausytojai sulaukė naujos dainos (problema – nepamenu pavadinimo), kuri buvo tikrai nebloga ir laikui bėgant, manau, suras vietą fanų širdyse šalia tokių dainų, kaip „Ąžuolas“, „Naktis prieš sušaudant“, „Kelionė“ ir kt. Nauja daina – tikrai malonus siurprizas tą vakarą. Na o pati grupė, kaip visada, pasirodė puikiai.
Po sunkiojo roko injekcijos prasidėjo kur kas sunkesnė renginio dalis, kurią pradėjo vilniečiai mirties metalo puoselėtojai „Oboltred“. Dar prieš koncertą jie turėjo bėdų su būgnininko paieškomis, tačiau šią problemą išsprendę vis tik atvyko į koncertą ir driokstelėjo kaip kelių tonų sprogstamasis užtaisas, ištaškęs visus. Grupės vokalistas, žinomas Brotherio slapyvardžiu, šį kartą ant scenos užlipo solidžiai atrodantis: buvo pasipuošęs kostiumu. Tačiau jau po keletos dainų Brotheris iš solidaus dėdės virto vėjavaikiu: nusimetė švarką, prasisegė marškinius, atsiraitojo rankoves, o pro atsegtus marškinius matėsi didžiulė raudona dėmė – neva kraujas. „Oboltred“ sugrojo jau klausytojų pamėgtas dainas iš savo demo albumo „Garažo Revizorius“. Tačiau nepagailėjo ir naujojo savo hito „2 kapai (stovi metalistai rudenio arimuos)“, kuris gerbėjų rate turbūt išpopuliarėjo YouTube.com pagalba. Jų pasirodymas buvo puikus. Grupė, kaip visada 100% atsidavė klausytojams.
Po brutalaus skambesio klausytojai galėjo šiek tiek atsipūsti, nes toliau renginį tęsė lengvesnį metalo požanrį grojanti grupė iš sostinės „Wulture“. Tai ne taip ir seniai, tik 2011-ųjų pavasarį, susikūrusi penkių vyrukų grupė. Jie pasirinko sunkiojo metalo kelią Lietuvos underground‘inėje muzikos padangėje. Nors „Wulture“ dar yra jauna grupė, tačiau jie jau spėjo atkreipti į save dėmesį dalyvaudami "Wacken Metal Battle 2012" konkurse, kuriame pateko į finalą. Grupė save apibūdina kaip „sustiprėjusį grobuonį“, o vokalistas dainavimo paslapčių mokėsi pas patį legendinį Povilą Meškėlą. Dar prieš koncertą šią grupę patyrinėjau Youtube.com erdvėje – peržiūrėjau keletą jų koncertų įrašų. Bet žinot, kaip būna su tais video įrašais – arba garso kokybė prasta, arba vaizdo kokybė prasta, arba abu dalykai yra prasti. Įrašai ir lieka įrašais. Tačiau bent jau žinojau, ko tikėtis iš šių jaunuolių. Ir vos tik vokalistas pravėrė gerklę pirmiesiems dainos žodžiams išspausti, likau nustebintas: ausis pasiekė tvirtas, skambus ir sunkiajam metalui būdingas (daugmaž pagal standartą) balsas. Be to buvo juntama P. Mėškėlos dainavimo maniera. Nors kai kurie klausytojai jo balse girdėjo ir Jeronimą Milių. Kad ir ką vieno iš grobuonių balse išgirdo klausytojai, pripažinkim, kad tai buvo stipru. Ši grupė mums davė tikrojo sunkiojo metalo garsų. Didžiajai daliai klausytojų jie patiko. Jie patiko ir man. Jų muzika suteikė geros energijos ir teigiamos nuotaikos užtaiso. Mano nuomone, „Wulture“ - tikrai perspektyvi ir gan stipri jaunimo grupė. Ir tą vakarą jie nesugadino bendro „Metalinio Speigo III“ turinio, o galbūt ir papuošė. Šaunuoliai.
Sekantis “Metalinio Speigo” meniu sąraše buvo juodojo metalo projektas iš Kauno „Luctus“. Ši grupė buvo mano vakaro favoritė, nors jų pasirodymą mačiau pirmą kartą. Iki šio „Metalino Speigo“ juos girdėjau tik savo mp3 grotuvo ausinėse. Na ir ką? Tiek šio projekto muzikantai, tiek vokalistas turi nemažą muzikinę ir sceninę patirtį. Profesionalumas buvo juntamas visame atlikime. Vos pasigirdus pirmiesiems garsams sceną apgaubė pykčio, tamsos ir šalčio atmosfera. Buvo sugrotos bemaž visos ausinėse girdėtos dainos. Be to „speigo garbintojai“ turėjo galimybę išgirsti ir vieną iš naujesnių dainų „Audra slenka virš miesto“ (šios dar nebuvau girdėjęs). Asmeniškai man, kauniečių pasirodymas buvo sprogimas šiame koncerte. Buvo pakankamai puiku. Tačiau neaplenkė tas jausmas, kad kažko dar trūko, tačiau velniai žino ko, buvo kažkoks kabliukas.
Na ir paskutinieji buvo šiauliečiai thrash metalo atstovai „Humilination“ - jauniausias to vakaro kolektyvas. Teišgirdau pirmąsias dvi jų dainas. Jų muzikoje vietomis išlysdavo punk‘o yla iš alumi permirkusio thrash metalo maišo. Pasirodo, savo grupės priešistorėje šie vyrukai pradėjo skalambyti nuo punk rock‘o, kuris vėliau supiktėjo ir virto thrash metalu. Jei brukant viską į rėmus, tai jiems dar trūksta iki to tikrojo pikto, energingo ir viską griaunančio thrash metalo. Na bet jie dar jauni, todėl dar yra kur tobulėti. Gaila, kad neišgirdau jų dainos „Alaus kapas“, kurią būtų buvę smagu išgirsti gyvai. Teko atsisveikinti su „broliais“ ir eiti namo: nuovargis, susikaupęs per dieną, padarė savo.
Trečiasis „Metalinis Speigas“, nepaisant sunkaus pasiruošimo, buvo puikus. Juk klausytojų ausis pasiekė įvairi muzika ir pakankamai geras garsas, o gomurius vilgė vėsus putojantis alus. Be to miestą kaustęs speigas buvo geras rengino atributas ir palydovas, suteikęs visam šiam reikalui esmę.
Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 1050 | Parašė: Vyga | Tags: Wulture, Metalinis Speigas, night, Humilination, Luctus, Oboltred, metalinis speigas III, Bad X Blend | Reitingas: 0.0/0 |
Iš viso komentarų: 3
3 Northman123  
1
o taip biggrin gera prisiminti

1 mesuzalu69  
1
ooo.. pogoliau biggrin smagu buvo prisimint smile nors ta diena tikrai nebuvo iš lengvųjų.. :P

2 Vyga  
0
joooo biggrin


Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]