Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Rugsėjis 2010  »
SePrAnTrKtPnŠe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Penktadienis, 2024-04-19, 10:28
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2010 » Rugsėjis » 20 » "Black & Life" pagerbė Ronnie James Dio
"Black & Life" pagerbė Ronnie James Dio
21:26
Kiekvienas save gerbiantis metalgalvis privalo žinoti Ronnie James Dio (tikrasis vardas Ronald James Padavona) vardą ir kas jis toks. Jis buvo amerikiečių sunkiojo metalo vokalistas ir dainų kūrėjas. Šis atlikėjas buvo grupių "Elf", "Rainbow", "Black Sabbath", "Heaven & Hell" ir savo pačio grupės "Dio" pagrindinė jėga, taip pat ir kitų metalo projektų dalimi. Dio įnešė didelį įnašą metalo muzikoje ir kultūroje. Jis net išpopuliarino rankų gestą "velnio ragus" metalo kultūroje. Deja, jo gyvybė užgeso 2010 metų gegužės 16 dieną. Tačiau jo atminimas bus gyvas dar ilgai metalo kultūroje, muzikoje ir metalinėse šios kultūros atstovų širdyse.
Tai parodė 2010 metų rugsėjo 17 dieną Alytuje "Palermo pub'e" įvykęs sunkiojo metalo ir roko grupės "Black & Life" koncertas Ronnie James Dio atminimui pagerbti. Ir aš ten buvau - alų, midų gėriau... Na, midaus nebuvo, bet vieną bokalą alaus Dio garbei pakėliau.
Koncertas turėjo prasidėti 21:30 val., tačiau, kaip jau įprasta, tokie koncertai vėluoja. Mat grupės soundcheck'as užtruko maždaug 40 minučių. Muzikantai vis derino instrumentus ir jau buvo pabodę laukti koncerto pradžios. Pagaliau ant sienos projektorio pagalba užsižiebė užrašas "Black & Life tribute to Ronnie James Dio", ant scenos užlipo visi penki grupės nariai. Nustebau pamatęs grupėje merginą su gitara. Nors tai neįprasta, tačiau ji tarp 4 vyrų ir gitara rankose atrodė mielai. Dar vienas neįprastas dalykas grupėje buvo tai, kad tik vienas vaikinukas buvo ilgaplaukis. Juk metalo subkultūroje retai pamatysi trumpaplaukių.
Koncertas prasidėjo paslaptinga įžanga, kurioje buvo girdėti vilkų staugimas, mistiška melodija ir panašiai. Įžanga derinosi su raudonu ir violetiniu apšvietimu. Pirmas žingsnis į koncertą buvo vykęs. Jau sėdėjau susidomėjęs ir laukiau kas bus toliau. Ir į sceną įžingsniavo vokalistas. Jis atrodė... Kaip mano mergina sakė, atrodė kaip "holivudo berniukas". Toks tvarkingai išsipūstęs: aptempta palaidinė, odinės kelnės, kerzai, bepirštės pirštinės, spygliuotos apyrankės, gan trumpi plaukai... "Holivudo berniuko" pravardę jis pateisino ir savo elgesiu scenoje - maivėsi. Tai man nepatiko. Jau viltis spėjo žlugti, kad kažkas įdomaus įvyks. Ir vos tik šitas "holivudo berniukas" išsižiojo, išgirdau tikrai gerą tradicinį heavy metal vokalą. Likau nustebintas. Vokalas buvo tvirtas ir stiprus. Atsipalaidavau sėdėdamas už stalelio ir mėgavausi Dio kūryba. Tą vakarą buvo sugroti tokie hitai kaip "Holy Diver", "Heaven & Hell", "Children of the Sea", "Rainbow in the Dark" ir kitos Dio kūrybos dainos.
Nors prieš koncertą grupė ilgai derino instrumentus, tačiau gerai jų suderinti nepavyko. Klavišiniai grojo per garsiai, nustelbė kitus instrumentus. O mikrofonas buvo per daug nutildytas, todėl vokalas buvo tylokas. Trumpiau pasakius, garsas nebuvo kokybiškas.
Iš pradžių klausytojai gan ramiai klausė dainas. Tik vienas kitas pakratydavo galvą ir uždainuodavo kartu su grupe. Bet grojant paskutinę dainą visi pašėlo. Net prireikė dviejų pakartojimų.
Taigi, tą vakarą grupė "Black & Life" tvarkingai ir gražiai pagerbė sunkiojo metalo vilką Dio. Koncerto minusai buvo perdėtas vokalisto maivymasis, nekokybiškai suderinti instrumentai, gan mažas susirinkusių klausytojų skaičius. Nepaisant to koncertas turėjo ir pliusų - stiprus, tradicinis heavy metal vokalas, sudominanti koncerto įžanga, bilieto kaina, tiksliau antspaudo ant rankos kaina, buvo tik 5 litai, puikus muzikinis repertuaras. Visa tai garantavo gan ramų, turiningą ir malonų penktadienio vakaro praleidimą "Palermo pub'e".

Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 736 | Parašė: Vyga | Reitingas: 0.0/0 |
Iš viso komentarų: 2
2 Vyga  
0
Šiaip jo. smile Praleist vakarui buvo gerai. smile

1 BlackLight  
0
Slipknot'as kairėje? Kiek supratau tai nieko gero garsas buvo kaip ir pats renginys.


Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]