Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Paieška

Statistika

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Šeštadienis, 2024-04-20, 04:56
Welcome Svetys
Pagrindinis | Registration | Login | RSS

Mėnuo Juodaragis09 - Forumas

[ Nauji pranešimai · Nariai · Taisyklės · Paieška · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: BlackLight  
Forumas » Mito Brolija » Renginiai » Mėnuo Juodaragis09
Mėnuo Juodaragis09
BlackLightData: Sekmadienis, 2009-08-16, 17:13 | Pranešimas # 1
Taškau forumą!
Pranešimai: 1040
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Prasidėjusią vasarą palydės dvyliktasis "Mėnuo Juodaragis"

Dvyliktasis nepriklausomos muzikos ir šiuolaikinės baltiškos kultūros festivalis "Mėnuo Juodaragis" šiemet trečią kartą svečiuosis įstabaus grožio ežero saloje Zarasuose. Paskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 28-30 d. žiūrovus kviečia kerinti kelionė po senovės ir ateities muzikos, meno, amatų pasaulius. "Mėnuo Juodaragis" išsiskiria unikalia idėja, jungiančia ikikrikščioniškąją dvasinę kultūrą su šiuolaikine kūryba, gausia istorine programa ir itin jaukia gamtos aplinka. Tai vienas seniausių Baltijos šalyse organizuojamų festivalių atvirame ore ir didžiausias kasmetinis baltų kultūros bei alternatyvios muzikos renginys Lietuvoje.

Baltų tautosakoje ir tikėjimuose skaičius dvylika turi ypatingą prasmę, todėl šįmet festivalis minės maginę sukaktį. "Labai malonu vėl grįžti į ežeringuosius Zarasus. Dvyliktąjį, mums jubiliejiškai reikšmingą festivalį, nepaisydami sunkesnių sąlygų pasistengsime padaryti dar įsimintinesnį už prieš tai buvusius. Jis vėl bus savaip naujas, nes kasmet atveria vis reikšmingesnes baltiškas ir nacionalines temas“, - pristato festivalio organizatorius, leidyklos Dangus vadovas.

Tuzino metų proga kaip niekad plati ir originali festivalio programa naujoje šviesoje atskleis tai, kas lieka nutylėta Lietuvai pasitinkant Tūkstantmetį. Pagrindine festivalio tema taps etninėje kultūroje itin reikšmingas mitologinis žirgo simbolis ir nuo jo neatsiejamas raitelis – Vytis. Dar viena teminė gija palies baltų tautų istoriją, gyvuojančią gerokai daugiau nei tūkstantį metų. "Lietuvos vardo tūkstantmečio proga, mes kartu pažvelgsim", - teigia šio nepriklausomo renginio organizatorius.

Daugialypėje festivalio programoje vyks įvairių muzikos žanrų koncertai, kurių metu pasirodys Aistė Smilgevičiūtė su grupe "Skylė", lietuviško roko krikštatėviai "Bix", metalinės muzikos legenda "Katedra", žymus post-folk kompozitorius Donis su soliste Rasa Serra, kabareto reformatoriai "Vilkduja", su specialiu repertuaru atvyks elitinis šalies merginų choras "Liepaitės" bei gausus būrys kitų Lietuvos grupių, projektų, kapelų ir jaunų atlikėjų. Po keturias skirtingas festivalio scenas pasiskirstys autentiškas bei improvizuotas folkloras, šiuolaikinė elektroninė, akustinė muzika, taip pat sunkusis rokas ir kita originali kūryba.

Užsienio svečių gretose tolimiausią kelionę – iš Australijos – atkeliaus žiūrovams jau pažįstami ir pamėgti "Dandelion Wine", gros žymiausia britų pagan/gothic roko grupė "Inkubus Sukkubus", ilgai lauktas danų neo-folk ansamblis "Of The Wand And The Moon", broliškas latvių etninės muzikos kolektyvas "Trokšnu iela", Estijos folkroko žvaigždės "Virre+", lenkai "Bisclaveret", bulgarai "Irfan" ir kiti. Viso per 3 dienas festivalyje pasirodys per 40 kolektyvų ir atlikėjų.

Kaip kasmet, ypatingą vietą užims paskaitos, meninių, dokumentinių ir animacinių filmų seansai, vakaronės, senosios apeigos, meno parodos, vaidinimai, ekologinės akcijos. "Kultūrinė festivalio programa svarbi savo visuomenine misija, todėl ją ruošiame itin kruopščiai, kviesdami įdomius pašnekovus ir iškilius mokslininkus. Šiais metais daug kalbėsime ne tik apie pačią Lietuvos istoriją, bet ir tai, kaip ji buvo ir yra rašoma bei interpretuojama, kieno įtakojama. Tai bus aktuali diskusija apie baltų istorijos diskreditavimą ir niekinimą, bei mūsų pačių požiūrį į savo šalies praeitį", - teigia rengėjai.

Žiūrovų taip pat lauks įvairios pramogos – futbolo turnyras, pažintinės kelionės po magiškas Zarasų apylinkes, jodinėjimas, vaikų programa. Organizatoriai žada nustebinti ir visiškai naujais, festivaliuose dar nematytais dalykais, kurių kol kas neatskleidžia. Zaraso salos ąžuolų ir pušų paunksmėje liepsnos aukuras ir laužai, įsikurs palapinių "sodybos", šurmuliuos vis augantis tradicinių amatų kiemas su mokomaisiais būreliais. Dvyliktasis "Mėnuo Juodaragis" taps didele jaukia švente jauniems ir seniems, lietuviams ir užsienio svečiams, šeimoms ir pavieniams klajūnams.

Žiūrovai jau gali įsigyti festivalio bilietus, kuriuos platina "Tiketa" bei leidyklos "Dangus" krautuvėlė „Ragainė“ (Užupio 2/19, Vilnius). Iki birželio 15 dienos trijų dienų bilieto kaina 90 Lt, vėliau bilietai brangs.

www.mjr.lt
www.myspace.com/menuojuodaragis

____________________________________________

Nevertas nei egzistavimo...
 
KempasData: Pirmadienis, 2009-08-17, 10:08 | Pranešimas # 2
Forumo Masterblasteris
Pranešimai: 404
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
yra vykstančių ten?
 
BlackLightData: Pirmadienis, 2009-08-17, 10:37 | Pranešimas # 3
Taškau forumą!
Pranešimai: 1040
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Jei tik atsiras pinigų tai-būtinai.
____________________________________________

Nevertas nei egzistavimo...
 
Forumas » Mito Brolija » Renginiai » Mėnuo Juodaragis09
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: