Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Sausis 2010  »
SePrAnTrKtPnŠe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Ketvirtadienis, 2024-05-16, 00:09
Sveiki Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai
MB » 2010 » Sausis » 7 » 'Kilkim Žaibu' info
'Kilkim Žaibu' info
10:57

Į antrą dešimtmetį įkopęs vienas didžiausių ir seniausių Lietuvos sunkiosios muzikos festivalių „Kilkim žaibu" pradeda naują savo istorijos etapą. Žiemgalos krašte užgimęs festivalis 10 metų garsino daugelio užmirštą Žiemgalos vardą. 10 metų pasiaukojančio darbo ir sudėtų vilčių , mūsų (šio krašto vietininkų) nuomone, yra tinkama duoklė savam kraštui. Nugriaudėjus jubiliejiniam dešimtajam „Žaibui" mes supratome, kad tai viskas, ką šiuo metu galėjome padaryti šiame pasaulio užkampyje. Neturėdami jokių rėmėjų, vietos valdžios palaikymo ir vietinių žmonių supratimo, mes čia išsilaikėme tiek, kiek buvome užsibrėžę. Pasiektas rezultatas mus tenkina. Šiandien šį festivalį žino daugelis Pabaltijo (ir ne tik) sunkiosios muzikos mylėtojų. Vieniems jau iki skausmo įsiėdė šis visur kartojamas Žiemgalos vardas, kiti pamėgo renginį būtent dėl šios vietovės... Kilkim Zaibu 2010 VarniaiDėl kruopščiai atrenkamų kolektyvų ir išlaikomos pasirinktos renginio tematikos „Žaibe" esame sulaukę pavienių žiūrovų iš įvairiausių pasaulio kraštų: Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Suomijos, Švedijos, Maskvos, Sankt Peterburgo ir kt. Paminėtina tai, kad pirmuosius 3 festivalio koncertus mums pavyko surengti nemokamai. Vėliau, augant Pabaltijo grupėms, didėjant jų honorarams, renginio kaina taip pat automatiškai augo. Bet mes visada stengėmės išlikt arti eilinių sunkiosios muzikos fanų finansinių galimybių, kadangi ir patys esame vieni iš jų.

Šiandien, išaugus festivalio apimčiai ir jausdami būtinybę atsinaujinti, keičiame festivalio vietą. Sekdami savo krašto istorijos pėdsakais mes išsikeliame į Žemaitiją. Kaip kadaise po kryžiaus karų nuvargintus žiemgalius priglaudė broliai žemaičiai, taip ir šiandien jie mums ištiesė bičiulišką ranką. Organizatorių gretos stipriai pagausėjo - bendro tikslo labui prisijungė žemaičių vietininkai. Kadangi Žemaitija iki šiol taip ir neturėjo nė vieno sunkiosios muzikos festivalio – mes su džiaugsmu užpildysime šią spragą!!!

XI – asis tarptautinis karingiausios muzikos festivalis „Kilkim žaibu" nugriaudės 2010 m. birželio 11 – 12 d. prie Lūksto ežero, Varniuose, Žemaitijoje! Pasirinkimo vietą nulėmė būtent vietovės nuostabi gamta. Varniai"Lūksto ežeras pats didžiausias Žemaitijoje. Lūkstas - vienintelis ežeras Lietuvoje, prie kurio atvykęs keliautojas gali rasti savo gintaro gabalėlį. Vieta lengvai pasiekiama dėl šalia esančios automagistralės „Vilnius – Klaipėda" ir yra gerai žinoma dėl čia vykstančio didžiausio Lietuvos festivalio po atviru dangumi „Bliuzo naktys". Būtent šio festivalio organizatorių fizinės paramos susilaukė ir atšiaurusis „Žaibas". Planuose gerokai didesnės festivalio apimtys, platesnė renginio programa: išlaikant renginio dvasią, daugiau veiksmo, atrakcijų, erdvės, žalumos. Paminėtina tai, kad festivalis vyks ne žmonių nuvargintoje gerai žinomoje „bliuzų" vietovėje, o šalia jos miške esančioje erdvioje aikštėje po galingais ąžuolais, kurios vieną kraštą skalauja ežero vanduo. Aikštė tarytum ir laukė, kad mes ją atrastumėm. Čia ir bus išskirtinė renginio vieta, kur vyks tiktai „Kilkim Žaibu" ir niekas kitas.

Atsiprašome tų, kurie buvo pamėgę Žiemgalos kraštą, poilsiavietę „Plūgo broliai" bei šūkį: „kilkim žaibu – smikim plūgu!”. Gal mes ten dar kada susimatysime vienokia ar kitokia proga. Tuo tarpu mes patys nekatraudami veržiamės į naują erdvę, trokštame naujų ispūdžių, naujo veiksmo ir tikime, kad bus geriau, stipriau, dvasingiau ir karingiau!!!

Tad iki susimatymo mielieji "žaibo žmonės”! Lauksime jūsų Žemaitijoje!

Peržiūrėta: 682 | Įdėjo: BlackLight | Reitingas: 0.0/0 |
Iš viso komentarų: 3
3 Funeral  
0
Žėsma kokios grupės bus

2 BlackLight  
0
Imam šitą reikalą.

1 Kempas  
0
Na, reikės apsilankyti naujojoje vietoje:) Prie ežęro vis kažkaip smagiau.

Tik registruoti vartotojai gali komentuoti.
[ Registracija | Prisijungti ]