Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Lapkritis 2012  »
SePrAnTrKtPnŠe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Penktadienis, 2024-04-26, 10:19
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2012 » Lapkritis » 27 » Du viename (Mono koncertas ir 'Lapkričio Speigas' Vilniuje)
Du viename (Mono koncertas ir 'Lapkričio Speigas' Vilniuje)
18:18
Nors jau praėjo bemaž savaitėlė, tačiau nutariau vistiek pasidalinti savo įspūdžiais iš poros renginių, kurie vyko tik vienos dienos skirtumu. Tad kaip supratote į vieną reportažą sugrūsiu du renginius. Tai bus Mono pasirodymas Lofte bei Inferno pasirodymas Metro klube.
Nors renginių kalibrai pakankamai skirtingi, tačiau abu jungsiu Dievo pagalba, o kas pavyks, galėsite įvertinti savo skaudžiaisiais komentarais.

Mono, regis, vyko trečiadienio vakarą ir prasidėjo 21 val. Trečiadienis - gal ir nekokia diena, tačiau valanda šiek tiek situaciją pataisė. Tad neutralios nuotaikos vykau į loftą troleibusu. Žinoma, vykau anksčiau, kad galėčiau atsigerti alaus.. Tačiau būnant pirmą kartą lofte supratau, kad man to padaryti nepavyks. Ir kodėl gi? - kyla klausimas. Visų pirma dėl to, jog ten alaus net nėra! Tie apgailėtini Tuborg (alaus gėrimai buteliukuose) kainavo po šešetą pinigų, kai už juos nei keturių neduočiau, o mąstant kokia jų savikaina, tai išvis graudu darėsi. Antra, be šių alaus gėrimų ir kažkokių buteliukų sidro nebuvo daugiau ko rinktis, nes daugiau tebuvo stiprieji gėrimai, kurių vartoti tokią dieną nesinorėjo.
Šią opią problemą pašalinus ten vieta tikrai puiki. Scena puiki, aplinka viduje jauki, o tualetuose "kiaulių lovys" vyrukams atrodė išradingai. Atkentėjus valandėlę ant sėdmaišio truputį vėluodami pasirodė japonai Mono. Jie kaip ir visi kiti japonai atrodė tokie pat.. Emo šukuosenomis bei aptemptais juodais rūbais.
Kiek supratau kada ir kur baigiasi dainos, tai padariau išvadą, kad buvo aštuonios dainos. Pradžia prasidėjo gal kiek sunkokai, bei mano menku supratimu kur aš pataikiau, nes prieš tai jų mažai buvau klausęs. Tačiau po antros, trečios dainos pats įsisiūbavau ir pasitaisė mano nuomonė apie juos. Visos dainos buvo lyg ir vienodos, tačiau jose buvo galima įžvelgti ar pajusti skirtumus. Man kažkodėl lpatiko kas antras gabalas.
Išsidėstymas scenoje taip pat paliko įspūdį. Gitaristai sėdėjo šonuose, palikę bosistę stovėti per vidurį. Na, o būgnai kaip visad nukišti į galą. Taip pat pastebėtina, kad publika buvo ramut ramutėlė bei tik kartą temačiau iškeltus "ragus"...


Mono

Inferno, Žrec bei Luctus vyko penktadienio vakarą Metro klube, į kurį kaip įprastai tenka valandą vėluoti. Kitu atveju teks laukti kaip reikiant. Ir ši tiesa pasitvirtino. Atvykau 21 val. su tendencija dar lauke išgerti savo mėgiamo alaus butelį. Susiradus draugus suvartojom kas kokį turėjo gėrimą bei patraukėme į vidų. Viduje žmonių buvo lygi soties. Tiesa sakant seniai bebuvau Metro. Tad sutikau nemažą desantą pažįstamų. Visa tai praėjus bei dar papildomai vėluojant renginiui, pirmieji pasirodymą atliko Luctus. Tiesą sakant jie manęs nežavėjo nė karto iš trijų, kuriuos mačiau. Tačiau šį kartą puikiu garsu Metro (o gal garsistas Paulius?) mane pritrenkė bei Luctus išgirdau kitu kampu. Tekstai aiškiai girdėjosi, gitaros taip pat išraiškingai skambėjo, o bugnai plakė it pašėlę. Visa tai puikiai susiklausė bei išėjau gerti toliau į kiemelį.
Antrieji ilgąjį instrumentų derinimą atliko čekai Žrec. Viso šio dalyko klausytis pavargau net kelis kartus. Tad per tuos kartus išeidavau į kiemelį. Regis trečią kartą grįžus iš kiemelio, veiksmas jau pasistūmėjo į priekį. Gaila, tačiau net per tiek laiko jie nesugebėjo visko suderinti taip, jog būtų įmanoma klausytis. Viso pasirodymo metu vis kažko trūkdavo. Tai dūdelė nesigirdi, tai švaraus balso beveik nėra... Tokios iš pirmo žvilgsnio menkos problemos privertė pasišalinti į kiemą gurkšnoti sau toliau ramiai alaus.
Paskutinieji black metal atlikėjai Inferno jau net nebepamenu kiek laiko derinosi aparatus. Tiesiog įėjau į klubą ir juos išgirdau. Šieji taip pat be garso problemų neapsiėjo... Tai gitaros partijų nesigirdėjo, tai vokalas dingdavo. Klausiau jų protarpiais, tačiau didelio įspūdžio nepaliko. Renginį "atbuvau" pilnai ir tik po pasirodymų išvykome miegoti į Kamčiatką. 

Palyginus abu renginius, Mono buvo stipresnio kalibro renginys, tačiau be alaus. O Metro klube vykusį renginį su alumi kartelę tepakelia tik lietuvaičiai Luctus.


Luctus
Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 744 | Parašė: BlackLight | Reitingas: 3.0/1 |
Iš viso komentarų: 0

Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]