Kategorijos

Klubas

Susidomėję klubu ar norintys prie jo prisijungti, rašykite E-paštu mitobrolija@gmail.com

Metalinis speigas



Pašnekesiai

Muzika

Kalendorius

«  Vasaris 2011  »
SePrAnTrKtPnŠe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Paieška

Statistika


Viso prisijungusių: 1
Svečių: 1
Registruotų vartotojų: 0

Login

Sunkiosios muzikos klubas - Mito Brolija
Penktadienis, 2024-04-26, 19:36
Sveiki prisijungę! Svetys
MB | Registracija | Prisijungti | RSS | Privatūs pranešimai()

Rašliava

MB » 2011 » Vasaris » 19 » Vasario 16-oji: eisena, šūkiai ir muzika už Lietuvą
Vasario 16-oji: eisena, šūkiai ir muzika už Lietuvą
12:21
1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos signatarai pasirašė dokumentą Lietuvos valstybingumui atkurti. Taip Lietuva vėl atsirado žemėlapyje, išsivadavo iš Sovietų sąjungos sudėties. Nors ir praėjo nemažai laiko, tačiau lietuviai dar vis prisimena šią dieną ir pamini ją ne tik namų kiemuose iškeldami trispalves, bet ir rengdami įvairius renginius.
Dveji iš tokių renginių, kuriuose dalyvavau tą dieną vyko Kaune. Pirmasis buvo eitynės. Nors tą dieną visus kaustė šaltis, nepabijojau jo ir iškeliavau autobusu iki sutartos vietos - Ramybės parko. Ten buvau likus geram pusvalandžiui iki eitynių pradžios. Šiek tiek po 15 valandos eitynės prasidėjo. Žygiavom nuo Ramybės parko per Laisvės alėją iki prezidentūros kiemelio. Lietuvos trispalvės, Kauno miesto herbai ir LTJS vėliavos priekyje vedė eiseną. Mūsų žingsnius lydėjo lietuvių liaudies dainos ir šūkiai: "Lietuva - lietuviams!", "Nei rytams, nei vakarams, Lietuva - Lietuvos vaikams!" ir taip toliau. Buvo šalta, spėjau peršalti - varvėjo nosis, prikimo balsas, o ir kosulys pradėjo reikštis. Pasiekėm prezidentūros kiemelį. Čia sugiedojom himną, tylos minute pagerbėm tą pačią dieną anksti ryte mirusį poetą Justiną Marcinkevičių, taip pat pagerbėm žuvusius už Lietuvos laisvę partizanus, išklausėm ugningas ir patriotiškas kalbas. Eitynės buvo baigtos. Nebegalėdamas kentėti šalčio patraukiau paskubomis į "Amerika Pirtyje" klubą, kur turėjo vykti antrasis renginys "Iš kartos į kartą" koncertas.
Įėjus į "Amerika Pirtyje" klubą prie durų pasitiko apsauginiai. Buvau apieškotas. Šaunu, kad rūpinamasi lankytojų saugumu ir tvarka. Su draugais užsiėmėm staliuką prie scenos, tad galėjom gerai matyti koncertą. Nusipirkau alaus bokalą, kurį gurkšnojau visą vakarą. Kadangi alaus bokalas kainavo 5 litus, teko apsieiti su šiuo pirmu ir paskutiniu bokalu (brangus gyvatė). Koncertas turėjo prasidėti 17 valandą. Tikėjausi, kad garso patikrinimo ir instrumentų derinimo procesas užtruks ilgai, tačiau buvau maloniai nustebintas, kad nereikėjo ilgai laukti ir koncertas prasidėjo.
Pirmieji pasirodė post-folk grupė "Liberte". Ši grupė buvo rami ir lyriška koncerto pradžia. Ant scenos mačiau gan pagyvenusią vokalistę ir jaunus muzikantus už jos. Tokia grupės sudėtis suteikė jiems kontrasto tarp patirties ir jaunatviško optimizmo, žavesio. Grupė atliko liaudiškas dainas su savitu skambesiu ir interpretacijomis per daug nenutoldama nuo folklorinės lietuvių liaudies muzikos. Muzikoje pynėsi modernių ir senovinių instrumentų garsai: buvo naudojama bosinė gitara, smuikas, fleita, afrikietiškas būgnelis, įvairūs senoviniai barškučiai, perkusiniai instrumentai ir švilpukai. Šių instrumentų skambesys darė liaudišką muziką ne nuobodžią, įdomią. Vokalas buvo tradicinis folkloro muzikai, tačiau mielas ausiai. Ši grupė visai skaniai susiklausė. Jų užburianti folkloro muzika panardino į svajones. "Liberte" tą vakarą buvo gera pradžia ir įvadas į koncertą.
Toliau sekė triukšminga metalinė muzika. Koncerto triukšmą pradėjo folklorinio metalo grupė "Aistvara". Grupė jauna, tačiau nenuvylė. Šią grupę galima apibūdinti tiesiog formule: sutartinės + metalo muzika = Aistvara. Trijų merginų traukiamos sutartinės ir trijų vaikinų bei vienos merginos metalinė muzika buvo stebėtinai gerai suderinta. Jie tiesiog vienas kitą papildė. Šie jaunuoliai scenoje atrodė žaviai ir laisvai. Tiesa, buvau girdėjęs kelis šios grupės dainų įrašus. Jau įrašuose jie skambėjo gerai, o koncerto metu netgi dar geriau. Jie tvojo kaip reikiant iš peties energingo metalinio folkloro. Šioje grupėje labiausiai patiko būgnininkas, kuris groja ir grupėje "Žalvarinis". Jis savo darbą atliko labai profesionaliai. Taip pat patiko ir trijų žavių merginų sutartinės. Šių merginų vokalai buvo tikrai stiprūs ir gražūs. Be to jos puikiai įvaldžiusios sutartinių dainavimo ypatumus - balsai gražiai ir tvarkingai pynėsi tarpusavyje. Jie buvo tie, kurie prikėlė iš rimties ir svajingumo būsenos po "Liberte" pasirodymo. Šaunuoliai!
Triukšmą tęsė legendinė "Katedra". Pakilau nuo staliuko ir užsiėmiau vietą prie scenos. Jau seniai norėjau pamatyti šią legendinę grupę. Gaila, kad tik Ričardas Laginauskas iš senosios grupės sudėties buvo ant scenos. Jam padėjo "Aistvaros" bosistas ir kažkoks jaunas būgnininkas, kuris tikrai gerai pasirodė. Nustebino tai, kad jų instrumentų derinimas truko neilgai. Tačiau vos pradėjus groti, trūko Ričardo gitaros styga (o gal tai buvo triukas?). Buvo pakeista gitara. "Katedrą" ir toliau persekiojo bėdos. Kažkas pasidarė negerai su įranga - gitara grodavo tai garsiau, tai tyliau. Nepaisant to grupė ir toliau grojo. "Katedra" sugrojo visas prašytas lankytojų dainas ("Akmenys", "Kariai pagonys", Žvaigždelė", "Mes jėga"...). Iš pradžių prie scenos stovėjau ramiai, bet kai užgrojo dainą "Akmenys", prisidėjau prie kitų, kratydamas galvą ir dainuodamas. Ir taip iki pat jų pasirodymo pabaigos. Labai patiko vokalisto šiltas ir laisvas bendravimas su publika (jis bendravo kaip su draugais), senos geros jų dainos ir jų profesionalumas. Jų pasirodymas išliks ilgai atmintyje.
"Katedrą" scenoje pakeitė paskutinioji patriotinio metalo grupė "Diktatūra". Grįžau prie staliuko. Nuo galvos kratymo galva pasidarė per sunki sprandui, todėl, maniau, "Diktatūrą" paklausyti sėdint ramiai. Apie šią grupę buvau susidaręs nelabai gerą nuomonę, o to kaltininkai buvo senieji jų įrašai (kur pilna rasizmo ir panašiai), pasakojimai apie jų pasirodymus, kada ant scenos užlipdavo girti. Po instrumentų derinimo jie kažkur buvo dingę, todėl gan ilgai nepavyko jų prisišaukti į sceną. Pagaliau po šiokio tokio laukimo jie užsiropštė ant scenos. Pasirodymas prasidėjo. Jų pasirodymo mačiau labai mažai, nes turėjau išeiti, kad spėčiau į paskutinį troleibusą. Pirmoji daina buvo "Kilt", paskui buvo sugrota daina "Čia Lietuva". Po šių dviejų dainų turėjau pakilti ir išeiti. Nors girdėjau tik šias dvi dainas, mano nuomonė apie juos pasikeitė. Gyvai jie skambėjo ne taip ir blogai. O ant scenos jie užlipo visai ne girti, nors alaus butelis ir bokalas slėpėsi scenoje.:) Grupė jau tomis dvejomis dainos sugebėjo įkaitinti atmosferą klube. Vis dėlto jie tikrai turi kažką užkabinančio, sukėlė patriotinius jausmus iki maksimumo. Galiu pasakyti tik tiek, kad šių dviejų dainų atlikimas man patiko.
Nuėjęs prie rūbinės pasiėmiau striukę, dar nusipirkau koncerto plakatą ir "anti-piderastinį" ženkliuką.:) Norėjau prisiminimui turėti kažką susijusio su šiuo koncertu. Buvau patenkintas kaip vaikas, gavęs saldainį. Pakeliui į stotelę pro pat pravažiavo troleibusas, todėl teko bėgti iki stotelės. Kojos neapvylė - suspėjau pasivyti.:) Koncertas buvo tikrai pavykęs. Stiprioji koncerto pusė buvo dar gyvai nematytos man grupės, gera nuotaika, puiki atmosfera, 3 grupės iš 4 grojusios metalą, koncerto tematika nukreipta į vasario 16-sios šventę (viskas buvo į temą), apsauga, kurios Kaune tikrai prireikia. Koncerto minusai - brangus alus, nesklandumai per "Katedros" pasirodymą. Tačiau šie minusai menki. Koncertas paliko neišdildomų įspūdžių. Ir visa tai už Lietuvą!
Kategorija: Rašliava | Peržiūrų: 809 | Parašė: Vyga | Tags: Iš kartos į kartą, Vasario 16 | Reitingas: 4.0/1 |
Iš viso komentarų: 3
3 BlackRosEee  
-1
Gėda pelėda biggrin ...

1 BlackRosEee  
0
Bokalą tai aš pirkau ;D

2 Vyga  
0
Taip taip smile


Tik prisiregistravę gali komentuoti.
[ Registration | Login ]